EXPERTIZA JUDICIARA Clarificare si Sprijin.

EXPERTIZA JUDICIARA Clarificare si Sprijin.

EXPERTIZA JUDICIARA – Ce presupune? Cine o face? Cat costa? Si cel mai important: La ce foloseste?

GENERALITATII

Expertiza Judiciara – este reglamentata de OG 2/2000, aceasta este dispusa de catre organele de urmarire penala, instantele decătorești sau alte organe cu atribuţii jurisdicţionale, si este efectuata de către expertul sau specialistul numit de acestea, in vederea lamuririi unor fapte sau împrejurari ale cauzei. Activitatea de expertiză tehnică se poate exercita la alegere de către experţii tehnici, individual sau în societăţi constituite potrivit Legii nr. 31/1990, care au ca obiect de activitate efectuarea de expertize tehnice [art. 5 OG nr. 2/2000]. Citește mai mult

Evaluare pentru Impozitare 2017

EVALUARE PENTRU IMPOZITARE 2017

Printre primele articole ale acestui BLOG este articlolul Evaluare pentru impozitare GEV500,  prezentul articol actualizeaza informatiile utile atat pentru evaluatori cat si pentru proprietarii de imobile, ar fi el util si pentru autoritatile locale, gen oficiul de Taxe si Impozite dar ,,EI le stiu pe toate” asa ca nu vor citii domniile lor astfel de articole.

Asadar ramane valabil la începutul anului 2017 tot articolul initial, cu completările de mai jos: Citește mai mult

Dreptul de folosinta al chiriasului in cazul proprietatilor comerciale de retail!

Dreptul de folosință al chiriașului în cazul proprietăților imobiliare comerciale de retail!

Când o afacere dă faliment, cheia valorii este deținută deseori de contractul de închiriere a proprietății imobiliare comerciale. Iată ce trebuie să cunoască evaluatorul.

retail

Retail Center

Elaborarea unei concluzii privind valoarea dreptului asupra proprietății imobiliare este un teritoriu familiar majorității evaluatorilor. Dificultățile apar la evaluarea drepturilor ce rezultă din închiriere sau la evaluarea unei proprietăți închiriate pe termen lung, deoarece închirierea garantează dreptul de folosință a proprietății și creează un număr de obligații personale. Spre deosebire de dreptul absolut de proprietate asupra proprietății imobiliare, reprezentând un drept durabil care, în mod normal, supraviețuiește falimentului proprietarului, drepturile rezultate în urma închirierii sunt mai „sensibile”, iar de existența lor poate depinde continuarea contractului sau solvabilitatea chiriașului.

În contextul acestui articol folosim termenul de drept de folosință al chiriașului în sensul său juridic obișnuit: dreptul unei părți (respectiv chiriaș sau locatar) de a ocupa proprietatea imobiliară deținută de cealaltă parte în schimbul unei chirii plătite regulat pe parcursul unui anumit interval de timp. Citește mai mult

Protectia Juridica a Padurilor

PROTECȚIA JURIDICĂ A PĂDURILOR

In ultimii 19 ani, Romania a pierdut la fel de multa suprafata de padure precum au pierdut alte tari pe durata intregului secol trecut. O astfel de pierdere brusca si catastrofala a evidentiat necesitatea imperativa de a proteja ceea ce a mai ramas din paduri printr-un efort combinat, care sa aiba in vedere protectia biodiversitatii, reconstructia padurilor existente, prevenirea in mod eficient a incendiilor de padure, precum si reglementarea exploatarii lemnului.

Pana de curand, obligatia de a se conforma legilor destinate sa protejeze padurile romanesti a fost mai mult evitata sau ignorata, decat pusa in aplicare si respectata. Citește mai mult

Amenajamentele Pastorale rolul si eficienta acestora!

Proiectul de amenajament pastoral este un plan de gestiune eficienta a pasunilor. Obligativitatea acestora este stabilita de catre Guvern prin Legea 86/2014 pentru „aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2013 pentru organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991”, care precizează la articolul 6, alineatul 1 că ”modul de gestionare al pajiștilor se stabilește prin amenajamente pastorale”.

Amenajamentul Pastoral daca este intocmit corespunzator este un document util proprietarilor de pajiste, utilizatorilor, administratiei locale este util inclusiv medicilor veterinari din zona deoarece in acest document este studiata pajistea in totalitate (compozitia solului, granulatie, tip, bonitate, vegetatia, pericolele, plantele toxice, daunatorii, topografia, relieful, animalele, zonele de pasunat, perioadele de pasunat, zone protejate, etc…) Citește mai mult

Impozitul pe cladiri din 1 ian 2016, stabilirea destinatiei imobilului si evaluarea imobiliara

Notiuni distincte:  – impozit pe cladiri; – impozit pe constructii; – taxa pe cladiri

  • Impozitul pe cladiri: conf art 455 alin 1 ,,Orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pe acea cladire, exceptand cazul in care in prezentul titlu se prevede diferit”

  • Taxa pe cladiri: conf art 455 alin 2 ,,Pentru cladirile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, concesionate, inchiriate, date in administratie sau in folosinta, dupa caz, oricaror entitati, altele decat cele de drept public, se stabileste taxa pe cladiri, care reprezinta sarcina fiscala a conesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau folosinta, dupa caz, in conditii similare impozitului pe cladiri ”

conf. Noului Cod Fiscal / Cod Fiscal 2016

Sinopsis

I Destinatia Imobilului

Rezidentiala – cladire de locuit (case, apartamente la casa sau la bloc ce deservesc ca si locuinte)

Nerezidentiala – cladire cu orice alta deservire decat rezidentiala (spatii comerciale, birouri, hale, etc…)

II Impozite:

Citește mai mult

Seriozitate și Profesionalism

Casa de Expertiză Transilvania ®

Un partener de încredere

Casa de Expertiză Transilvania ®